5 Kivi Marko

Tervehdys kuntalaiset!

 

Olen syntynyt Ruovedellä 1973, joten ikää on kertynyt nyt 48-vuotta. Asustelen nykyisin Kotvionniemessä yhdessä perheeni kanssa, johon kuuluvat avovaimo ja kolme lasta. Tosin kaksi vanhinta lasta ovat muuttaneet opsikeluiden perässä Kuopioon. Nuorin käy yläasteen seiska luokkaa.

Työelämässä olen pitkään toiminut palomiehen ja sairaankuljettajan tehtävissä, kunnes vuonna 2011 siirryin paloesimiehen tehtäviin. Lähes koko 2000-luvun olen työskennellyt Valkeakoskella, mutta neljä vuotta sitten tehtäväni muuttui täysin, kun omasta halusta hakeuduin ruiskumestarin tehtäviin keskuspaloasemalle Tampereelle. Siellä kuljen nyt päivätöissä arkisin, joten muutos entiseen vuorotyöhön on melkoinen. Korona on tosin muuttanut työtapoja siten, että on mahdollisuus tehdä myös etänä töitä. Tämän mahdollistaa hyvin nopea kuituyhteys.

Asustelin täällä aina vuoteen 1995, kunnes opiskelut ja työ vei pois Ruovedeltä lähes kymmeneksi vuodeksi. Tein paluun Ruovedelle vuonna 2004 Valkeakoskelta. Syy miksi muutimme lasten kanssa tänne oli yksinkertaisesti Ruoveden turvallinen kasvuympäristö ja hyvät harrastusmahdollisuudet kasvaville lapsille. Veroprosentti oli täysin toissijainen seikka asuinpaikkakuntaa mietittäessä, samoin kuin kiinteistövero. Sitä paitsi moni muu asia täällä tuo huomattavan säästön verrattuna kaupunkiin, kun aloitetaan keskustelu esimerkiksi harrastusten kustannuksista. Olemme etuoikeutetussa asemassa myös hyvien liikuntapaikkojen suhteen. Sen tosiasian tunnustan, että resurseissa ylläpitää nuorisotiloja avoinna, on parantamisen varaa. Siinä onkin yksi seuraavan kauden kehityskohde, johon tarvitaan ideointia ja yhteisöllisyyttä. Myös kolmassektori täytyy saada Vintin toimintaan vahvemmin mukaan, mutta taakka ei saa kaatua enää yhtään niiden aktiivien niskaan, jotka jo nyt puurtavat vapaaehtoistyön parissa, vaan tarvitaan lisää uusia tekijöitä.

Olen nyt ehdolla neljättä kertaa kunnallisvaaleissa.Haluan vielä olla kehittämässä kuntaamme, varsinkin kun olemme saaneet talouden pidettyä kohtuullisessa kunnossa. Tämä mennyt valtuustokausi on ollut todella raskas monestakin syystä, en ala nyt syitä enempää ruotimaan, mutta rehellisesti sanoen omakin jaksaminen on ollut välillä äärirajoilla. Kaikesta huolimatta haluan tulevaisuudessa olla tekemässä meille parempaa kuntaa, jossa kaikkien olisi hyvä elää. Kiukuttelemalla ja toisia arvostelemalla, varsinkaan julkisesti, emme yhteiseen tavoitteeseen pääse, vaan aidolla tekemisen meiningillä. Jatkossa kunnan tehtävänä on elinvoimaisuudesta huolehtimen, se on juuri sitä ruohonjuuritason tekemistä, josta kaikki olemme vastuussa.

Tässä lyhyt ajatusten virta, että te kuntalaiset pääsisitte kiinni ajatuksistani. Lisää mahdollisesti kirjoittelen, mutta nyt ns. vapaaehtoistyön pariin!