13 Mäki Markku

Hei!

Olen Markku Mäki, Vilppulassa vuonna -53 syntynyt ja Ruovedelle vuonna -84 muuttanut autonasentaja / linja-autonkuljettaja. Paikallisessa linja-autoyrityksessä olen toiminut vuodesta -86 alkaen ja työhöni ovat kuuluneet niin autojen huollot, korjaukset kuin myös linja- sekä tilausajojen ajaminen.  

Ruovedellä on siis tullut asuttua jo lähes 40 vuotta ja kunta- sekä seurakuntavaaliehdokkaana olen ollut jo useita kertoja aiemmin. Kunnan asiat kiinnostavat ja haluan olla mukana päätöksenteossa. Varsinkin nyt, kun täysipäiväinen työelämä alkaa jäämään taka-alalle, on myös enemmän aikaa olla mukana sekä perehtyä asioihin.

Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme täysi-ikäistä lasta. Lapset ovat jo töiden ja opiskelujen vuoksi muualle muuttaneet, mutta myös nuorten ja lasten asiat kunnassamme kiinnostavat edelleen muita ryhmiä myöskään unohtamatta.  Harrastuksiini kuuluvat esimerkiksi metsästys sekä luonnosta mm. paikallisten luontoreittien ja Lapin reissujen kautta nauttiminen. Ruoveden Retkeilykerho ry:n kautta olen järjestänyt matkoja ympäri Suomea. Talkootöitä on vuosien varrella tullut tehtyä runsaasti.

Tämän vuoden vaaleissa haluan erityisesti nostaa esille seuraavat teemat. Ensinnäkin haluan nostaa esille yrittämisen tärkeyden sekä sen tukemisen. Yritysten toimintaan ja varsinkin uusien yritysten alkutaipaleella on hyvä olla tukemassa. Väestörakenteemme on jo pitkään muuttunut suuntaan, jossa nuoret muuttavat paikkakunnalta muualle. Onkin siis tärkeää nostaa kunnan palveluita ja tukea erityisesti nuoria yrittäjiä, jotka Ruovedellä palveluita tuottavat ja meille yrityksen perustavat lähtemättä muualle.

Toiseksi kiinnitän suurta huomiota terveydenhuoltoomme ja haluan turvata terveyspalveluiden säilymisen kuntalaisille. Terveyskeskus ja hammaslääkäripalvelut omassa kunnassa ovat ehdottoman tärkeitä ja ne pitää säilyttää. Hoitoa tarvitsevat varmasti kaikenikäiset, mutta erityisesti vanhusten hyvä hoito on turvattava.

Kolmanneksi olen sitä mieltä, että kyläkoulut tulisi säilyttää ja lasten koulutukseen keskittyä myös kirkonkylän ulkopuolella. Kirkonkylälle ei tulisi rakentaa uusia tiloja koulujen siirtämiseksi vaan käyttää jo olemassa olevia tiloja. Mikäli kapasiteetti kuitenkin kirkonkylällä riittäisi kaikille ja kuljetukset järjestyisivät, voi tämä tulla tulevaisuudessa keskustelun aiheeksi. Tärkeintä on, että opetus on hyvin järjestettyä ja pysyy laadukkaana.

Ole rohkeasti yhteydessä, jos haluat kuulla mielipiteistäni tarkemmin!

 

Yhteystiedot:

Markku Mäki
050 514 6474
markkujuhani.maki@gmail.com