2 Härkönen Mervi

Hei kaikille!

Olen 4.4.-55 syntynyt, kolmen tytön äiti ja moninkertainen mummo. Puoliso on hallintotieteiden maisteri. Olen eläkkeellä oleva sairaanhoitaja (AMK). Olen myös laskentamerkonomi ja matkailun asiantuntija. Hoitajana minulla on monipuolinen työkokemus vanhainkodista tehohoitoon.

Olen toisen kauden valtuutettu sekä kunnanhallituksen jäsen, tällä kaudella sen varapuheenjohtaja.  Teknisessä lautakunnassa kunnanhallituksen edustaja, sivistyslautakunnassa kunnanhallituksen varaedustaja, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston varaedustaja sekä Haapasaaren Kiinteistö Oy:n hallituksen jäsen. Tämä valtuustokausi on ollut työntäyteinen ja monivivahteinen, joka jää varmasti monella tapaa mieleen. On käsitelty isoja asioita, joissa on ollut mielipiteitä jakavia katsontakantoja. Virkamiehet ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin ja se tuo omat haasteensa työskentelyyn. Sisäiset asiat on saatava kuntoon, että voidaan aloittaa pitkäjänteinen kehitystyö. Odotan uuden valtuuston olevan yhteistyökykyisempi yli puoluerajojen. Avoimuus ja luottamus ovat avainsanoja, joilla saadaan paremmin hoidettua kuntalaisten asioita. Asioita täytyy pystyä viemään eteenpäin yhdessä, demokraattisesti

Neljä vuotta sitten olivat soteasiat tapetilla, kuten edelleenkin. Emme vieläkään voi olla varmoja, toteutuuko uudistus aikataulussaan. On oltava kuulolla. Olemme kuitenkin pieni muuttotappiollinen kunta. Optimismi on hyvä ominaisuus, mutta järki on laitettava tunteen edelle, eikä mennä utopian puolelle. En jaksa uskoa, että meillä tulee säilymään läheskään kaikki palvelut. Voimme tehdä parhaamme, mutta varsinaiset päätökset niiden suhteen tehdään ihan muualla. 

Meillä kuntalaisilla on tärkeä rooli elinvoimamme ylläpitämisessä; meidän tulee markkinoida kuntaamme positiivisilla puheillamme. Kyllä jokainen löytää myös hyvää sanottavaa! Asukasluku tulisi saada kääntymään plus- merkkiseksi, saada luotua uusia työpaikkoja ja uusien yritysten houkuttelemista kuntaamme. Meidän pitää olla joustavia ja myös ripeitä päätöksenteossa. Elinkeinopäälliköllä on näytön paikka, haasteita riittää, niin yrityspuolella kuin kulttuuri- ja matkailuasioiden kehittämisessä.

Lukion säilyminen innostavana, kiinnostavana ja monipuolisena opiskelupaikkana ei ole itsestään selvyys. Sen säilyminen ja kehittäminen takaa hyvän ja laadukkaan opetuksen koko Yhtenäiskouluun. Vanhempien tulisi muistuttaa nuoria, että täältä saatu hyvä ylioppilastodistus avaa ovia eteenpäin samalla tavalla kuin esim. tamperelaisen lukion. Lapsiin ja nuoriin on satsattava eikä saa mennä aina raha edellä- ajattelulla. Täällä on hyvät liikuntaharrastusmuodot ja uusia liikuntapaikkoja laitteineen/ratoineen on pystytetty/rakennettu koulun ympäristöön. Löytyy hyviä vetäjiä ja ohjaajia, jotka vuodesta toiseen käyttävät vapaa-aikaansa tunteja laskematta. On äärettömän hienoa, kun lapset/nuoret saavat suunnata energiaansa omiin harrastusmuotoihin ja nauttia niistä, unohtamatta "sivukyliämme". Elämää on myös kirkonkylän ulkopuolella.

Ja edelleenkin voitte tulla juttusille tai laittaa sähköpostia. Olen juuri sinua varten!

Osoitteeni on merviharkonen@luukku.com tai mervi.harkonen@ruovesi.fi